Scară...instrucțiuni de construcție

1) Dacă construiți o scară, pregătiți prima placă, care se va afla la o înălțime de 20 cm. 
 
2) Atașați 4 bucăți de picioare de 20 cm la placa de jos. Introduceți fiecare dintre ele în orificiul piciorului de jos, astfel încât să se potrivească cât mai aproape de profilul de aluminiu, inelul atingând cadrul de aluminiu. Apoi strângeți cu un dispozitiv de strângere excentric.

     

3) Așezați placa pe scenă astfel încât profilul cu gaura să fie cu fața spre dumneavoastră și în partea stângă a treptei. Profilul cu profilul masculin se află apoi pe partea lungă, cu fața spre scenă și pe partea dreaptă (privind în direcția opusă față de tine).

4) Acum îndepărtați dopurile de plastic din spatele plăcii și fixați mandrina piciorului de scară aici, una pe secțiunea din dreapta spate și una pe secțiunea din stânga spate.

Înșurubați mandrina în filetul pe care piciorul îl are sub placa de etaj.

5) Glisați piciorul scării în placa următoarei trepte, în găurile din față ale piciorului. Se montează corect și se fixează cu un excentric.

  

6) Apoi montați picioarele de 40 cm în găurile din spate și fixați-le bine cu un excentric.

7) Acum luați placa de treaptă, întoarceți-o cu partea de sus în sus și glisați-o pe vârfurile pentru piciorul de treaptă.

8) Continuați în acest fel, împăturind plăcile până la înălțimea de care aveți nevoie. 

9) În cele din urmă, trebuie să știm care va fi ajustarea finală - dacă ultimul pas va fi la nivelul etapei sau sub nivelul etapei

9A) în cazul în care treapta se termină la nivelul scenei, se folosesc picioare de aceeași înălțime ca și scena pentru ultima placă. Acum fixați întreaga scară pe scena principală cu ajutorul profilelor, folosind încuietori cu manivelă.

9B) dacă treapta se termină sub scenă, atunci ultima treaptă va fi cu 20 cm mai joasă decât scena, astfel încât picioarele până la această treaptă vor avea o înălțime cu 20 cm mai mică decât scena principală. Atașați scările la scenă, fixați ultima treaptă de sus și acum trebuie să atașați scările la scenă fie cu două cuple de 110 mm, fie cu un singur cuple de 110 mm la picior și folosiți cuplorul N/F pentru a agăța scările de placa de sus.

      

10) Dacă trebuie să atașați balustrada, nu este nimic mai ușor decât să deșurubați dopurile albastre de pe plăcile treptelor din partea în care va fi balustrada, să înșurubați vârfurile balustradei în locul lor și să folosiți o cheie cu clichet. Acum că aveți aceste vârfuri pregătite, glisați piesele de balustradă pe ele și strângeți din nou balustrada cu cheia cu clichet. Alternativ, faceți același lucru pe cealaltă parte a scării, dacă este planificată pe ambele părți.

     

11) Pot exista situații în care două profiluri ON/ON se întâlnesc, atunci este recomandabil să se utilizeze o șină profilată care, pe de altă parte, are un profil ON/ON și astfel se rezolvă situația. Aceasta este o situație în care treapta de sus se termină la nivelul scenei și, prin urmare, trebuie fixată pe scena principală.
Iată un ghid ilustrativ pentru a vă face o idee: