Lépcsőház...építési útmutató

1) Ha lépcsőt építesz, készítsd el az első deszkát, amely 20 cm magas lesz. 

2) Csatlakoztasson 4db 20 cm-es lábat a deszkához alulról. Helyezze be mindegyiket az alsó lábfuratba úgy, hogy a lehető legközelebb illeszkedjen az alumíniumprofilhoz, a gyűrű érintse az alumíniumkeretet. Ezután húzza meg egy excentrikus feszítővel.

     

3) Helyezze a deszkát a színpadhoz úgy, hogy a lyukkal ellátott profil ön felé nézzen, és a lépcső bal oldalán legyen. A férfi profilja ekkor a színpad felé néző hosszú oldalon és a jobb oldalon (Öntől elfordulva) van.

4) Most távolítsa el a műanyag dugókat a deszka hátuljáról, és rögzítse ide a lépcsősláb dorongot, egyet a hátsó jobb, egyet pedig a hátsó bal részre. 

Csavarja be a tüskét a lábszárban lévő menetbe a színpadlemez alatt.


5) Csúsztassa a lépcsőlábat a következő lépcsőlapba, az elülső lábak furataiba. Illessze be megfelelően és rögzítse excentrikusan.

 

6) Ezután illessze a 40 cm-es lábakat a hátsó lyukakba, és szintén jól rögzítse egy excenterrel.

7) Most fogd a lépcsőlapot, fordítsd felfelé, és csúsztasd rá a lépcsőláb tüskéire.

8) Folytassa így a deszkák összehajtogatását a kívánt magasságig. 

9) Végül tudnunk kell, hogy mi lesz a végső illeszkedés - az utolsó lépés a színpad szintjén vagy a színpad alatt lesz-e?

9A) ha a lépcsőfok a színpad magasságában végződik, az utolsó deszkához a színpad magasságával megegyező magasságú lábakat használjon. Most az egész lépcsőt a profilok segítségével rögzítse a főszínpadhoz a kurblis zárak segítségével.

9B) ha a lépcső a színpad alatt végződik, akkor az utolsó lépcsőfok 20 cm-rel alacsonyabb lesz, mint a színpad, így az ehhez a lépcsőfokhoz vezető lábak 20 cm-rel alacsonyabbak lesznek, mint a főszínpad. Rögzítse a lépcsőt a színpadhoz, rögzítse az utolsó felső lépcsőfokot, és most a lépcsőt a színpadhoz kell rögzítenie két 110 mm-es csatlakozóval vagy egy 110 mm-es csatlakozóval a lábhoz, és az N/F csatlakozóval a lépcsőt a felső lemezhez kell akasztani.

      

10) Ha a korlátot kell rögzíteni, nincs egyszerűbb, mint eltávolítani a kék dugókat a lépcsőlemezekről azon az oldalon, ahol a korlát lesz, és a helyükre csavarni a korlát tüskéit, majd egy racsnis kulcsot használni. Most, hogy ezek a tüskék készen állnak, csúsztassa rájuk a korlátalkatrészeket, és a racsnis kulcs segítségével ismét húzza meg a korlátot. Alternatívaként ugyanezt a lépcső másik oldalán is megteheti, ha mindkét oldalon tervezik.

   

11) Előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor két ON/ON profil találkozik, akkor célszerű olyan profilsínt használni, amelyiknek a másik oldalon van ON/ON profilja, és így megoldja a helyzetet. Ez az a helyzet, amikor a felső lépcsőfok a színpad szintjén végződik, és ezért a főszínpadhoz kell rögzíteni.
Íme egy szemléltető útmutató, hogy ötletet adjunk: